aug 222017
 
 22 augustus 2017  BBNC, kleurboeken

enige echte luxe kleurboek

Dit boek heb ik eigenlijk al heel lang liggen, maar het kwam er steeds maar niet van om er in te kleuren. Toch wil ik graag nog mijn mening over dit boek met jullie delen, dus ben ik maar in mijn stiften geklommen om van een paar pagina’s iets leuks te maken! Maar is het ook een fijn boek?

enige echte luxe kleurboek

Uiterlijk

Het boek ziet er luxe uit, maar eigenlijk vind ik dat zelf niet zo mooi. Het is uiteraard een kwestie van smaak, dus misschien dat jij het wel prachtig vindt! De kaft heeft een metallic roze kleur en past perfect bij het ‘luxe-gevoel’ wat het boek moet geven.

Platen

De platen zijn eigenlijk niet anders dan we gewend zijn van de gewone reeks kleurboeken voor volwassenen van BBNC Uitgevers. Een afwisseling van bloemen, dieren en patronen. In het filmpje hieronder kun je de platen bekijken. Ik vond de platen persoonlijk tegenvallen. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat het voor mij zo lang geduurd heeft voordat ik erin gekleurd heb!

Papier

Het papier is extra dik, dus dikker dan bij de gewone ‘enige echte’-reeks. Ook is het wit van kleur en dubbelzijdig bedrukt. Gemiste kans voor BBNC vind ik! Ik had liever een enkelzijdig bedrukt boek gehad met iets minder dik papier. Dan had je alsnog (bijna) elke materiaalsoort kunnen gebruiken.

enige echte luxe kleurboek

Kleurmateriaal

Door het dikke papier kun je zowel met potlood als met stift perfect in dit boek kleuren. Alleen af en toe even opletten als je vaak over één plek gaat met je stift.
Alleen markers op alcoholbasis zullen doordrukken op de achterkant van het papier. Stiften en potloden verdelen mooi over het papier en ook doezelen met terpentine gaat prima! Ik heb gekleurd met Tombow ABT’s, Faber Castell Polychromos Potloden en Van Eijk Pastelkrijt.

luxe kleurboek voor volwassenen

Gebruiksgemak

Op het gebied van gebruiksgemak heeft dit enige echte luxe kleurboek voor volwassenen zeker een paar voordelen ten opzichte van de meeste kleurboeken van BBNC Uitgevers. Zo heeft het een harde kaft, waardoor je platen goed beschermd worden. Ook heeft het boek een ringband, waardoor het boek goed open blijft liggen. De plaat loopt ook niet door tot onder de ringband, waardoor je echt de hele plaat kunt kleuren. Heel fijn!

enige echte luxe kleurboek

Conclusie en verkoopinformatie

Het enige echte luxe kleurboek voor volwassenen is een erg fijn en praktisch boek waar je met veel verschillend kleurmateriaal in kan kleuren. Helaas spreken de platen mij niet erg aan, dus zal dit boek helaas in mijn boekenkast gaan liggen verstoffen ben ik bang. Zo zie je maar weer: Hoe fijn een boek ook is. Als de platen je niet aanzetten tot kleuren, zal je er niet veel mee doen. Maar wie weet vind jij de platen wel heel gaaf en dan is dit boek dus zeker weten een aanrader!

*edit*Het enige echte luxe kleurboek voor volwassenen is vrij lastig nog te vinden. BBNC Uitgevers geeft het boek niet meer uit, dus daardoor zul je even op zoek moeten gaan naar tweedehands verkopers als je het boek heel graag zou willen hebben. Deze zijn er gelukkig wel en wie weet kun jij dit praktische boek nog wel goedkoop ergens op de kop tikken.*edit*

Vind jij dit een geslaagde luxe editie van een kleurboek?

Dit artikel bevat één of meerdere producten die ik heb ontvangen ter review. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Misschien vind je dit ook leuk

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on LinkedIn
Ik zou het erg leuk vinden als je dit deelt!

Geef een reactie