sep 282016
 
 28 september 2016  kleurboeken, Lantaarn

Mandala verjaardagskalender

Als je vaker op deze blog of de facebookpagina bent geweest weet je dat Vera, mijn zusje, elke keer zegt dat kleuren voor iedereen is. Wie is het daar nou niet mee eens! Daarom heeft ze mij gevraagd om ook een keer een review te schrijven voor haar blog. En voilà, ik ga mijn mening geven over de Mandala verjaardagskalender!

Als je kleurt is het altijd leuk om daarna iets met je kleurplaten te doen. Vera heeft al een aantal mogelijkheden laten zien. Bijvoorbeeld het versieren van je eigen agenda. Een andere manier is om een verjaardagskalender te kleuren en aan de muur te hangen. Omdat ik dol ben op mandala’s zal ik jullie vertellen wat ik vind van de Mandala verjaardagskalender.

Mandala verjaardagskalender

Uiterlijk

De kaft van de kalender vind ik een beetje saai. Hij is grijs met fletsgroen, rood en geel. Uiteraard maakt dit voor een kalender eigenlijk niet uit. Je ziet als je hem aan de muur hangt toch alleen je eigen creaties. Je ziet aan de ringband meteen dat het een kalender is.

Hij is iets breder dan A4 en je zou hem vrij makkelijk kunnen meenemen. Zelf zou ik dat niet snel doen omdat ik bang zou zijn voor ezelsoren. Dat is minder mooi als je hem op gaat hangen.

Platen

In het filmpje kun je alle platen zien. Ze staan ook allemaal achter op de kalender. De kalender zelf is langwerpig, maar de platen zijn vierkant. Onder elke plaat staat een simpel kalendergedeelte. De lijntjes zijn vrij krap, dus dat wordt klein schrijven.

Bij de oneven maanden staat steeds een losse mandala, bij de even maanden is het patroon paginavullend. Hierdoor heb je veel afwisseling. Veel platen zijn wel wat priegelig, maar daar houd ik wel van. Er zitten ook zeker grotere vlakken in en je kunt altijd vlakjes samennemen. In veel van de mandala’s zit een bloem- of natuurmotief, maar dat overheerst niet.

Mandala verjaardagskalender

Papier

Het papier is wit en stevig. Dit is vooral ook belangrijk als je de kalender ophangt. De pagina’s zijn aan één kant bedrukt waardoor je geen last hebt van doordrukken.

Kleurmateriaal

Omdat ik het liefst met Stabilo’s kleur en ik de kalender zo mooi mogelijk wil maken voor aan de muur, heb ik ook alleen de Stabilo’s getest. Ik heb zowel de 68 als de 88 gebruikt en beide kleuren prima. Het papier is zo stevig dat ook de 88 niet doordrukt zelf als je vaker over één plekje gaat. Potloden heb ik niet getest, maar als ik kijk naar hoe het papier aanvoelt kan ik me niet voorstellen dat het niet fijn kleurt!

Mandala verjaardagskalender

Gebruiksgemak

Ik heb gemengde gevoelens over de ringband. Aan de ene kant kun je de kalender makkelijk open leggen om te kleuren. Aan de andere kant lopen de platen van de even maanden door tot onder de ringband. Als je een perfectionist bent zoals ik, wil je echt alles inkleuren. Dat wordt er zo niet makkelijker op. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen tot aan de ringband te kleuren, maar het zou over het algemeen makkelijker zijn als de plaat gewoon loopt net tot aan de ringband.

Mandala verjaardagskalender

Conclusie en verkoopinformatie

De Mandala verjaardagskalender vind ik een echte aanrader. Goed papier, drukt niet door en leuke platen. Ik ga hem zeker ophangen als hij af is! Het enige minpuntje is dat de plaat onder de ringband zit. Maar ja, dan moet ik maar niet zo perfectionistisch zijn!

De Mandala verjaardagskalender is te koop bij Bol.com, de boekenvoordeel en verschillende boekhandels voor €8,99. Bij de boekenvoordeel zit de kalender nu in de 2 voor €10 actie!

Wat voor kleurkalender zou jij aan de muur willen hangen?

Dit artikel bevat één of meer bol.com affiliate links. Als je via deze link een bestelling plaatst bij bol.com krijg ik daar een kleine commissie voor. Het maakt niet uit wat je bestelt. Jou kost het niets extra’s en ik verdien er niks extra’s aan, maar kan mijn blog blijven onderhouden en leuke winacties organiseren. Win-win-situatie, toch? Ben je toch al van plan iets bij Bol.com te bestellen? Denk alsjeblieft aan mijn blog! Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Misschien vind je dit ook leuk

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Google+Share on LinkedIn
Ik zou het erg leuk vinden als je dit deelt!

  One Response to “Mandala Verjaardagskalender”

Comments (1)
  1. Erg leuk dat je zus ook een review schrijft!
    Ook ik kleur veel met de stabilo en fijn om eens daar een goeie feedback over te krijgen. Erg mooie platen ook.
    Leuk!
    Fijn weekend!

Geef een reactie